Parken in de spotlight

Op onderzoek uit

Domaine des Grottes de Han viert zijn 200ste verjaardag!

Grijze wolven en witte poolwolven
In het Wildpark kan je beide soorten bewonderen! Want sinds de lente van dit jaar hebben we 3 Poolwolven mogen verwelkomen. Poolwolven leven in het Noorden van Canada, Alaska en Groenland en dankzij het weinige contact met de mens werden zij nooit verdreven of uitgeroeid. Een prachtig dier, die je in België enkel op het Domein van de Grotten van Han kan ontmoeten.

Hoezo, de nieuwe Grot van han?
Om heel eerlijk te zijn, het is nog steeds dezelfde grot. Maar dankzij de volledig vernieuwde verlichting is het alsof je het voor de allereerste keer ervaart. Loop door de magische galerijen met kristalachtige druipsteenformaties en de mystieke rivier de Lesse! Een wonderlijke beleving.

200e verjaardag
In 1817 hebben ontdekkers voor het eerst de Grot helemaal doorkruist, dwars door de berg. 2017 wordt dan ook gewijd aan de herdenking van deze gebeurtenis, met allerlei animaties, evenementen en verrassingen.

Eerste Unesco Geopark van België
Wist je dat?
Het Domein van de Grotten van Han zich bevindt in het hart van het eerste Unesco Geopark van België, het Geopark Famenne Ardenne. Lees meer ›

  Domaine des Grottes de Han
 • Rue Joseph Lamotte 2
 • 5580 Han-sur-Lesse België
 • +32 84 37 72 13
 • www.grotte-de-han.be/nl

Romeins Festival bij Archeon!

Zondag 30 juli t/m zaterdag 12 augustus is Archeon dagelijks geopend van 10.00 - 17.00 uur met het Romeins Festival
Van 30 juli t/m 12 augustus is het jaarlijkse Romeins Festival voor de 18de keer! Tientallen Romeinse legionairs, leden van de Brits-Nederlandse groep Legio Secvnda Avgvsta, komen naar Archeon en slaan daar hun kamp op. Zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames, slaven en kinderen. Tijdens het festival staan veel extra demonstraties en activiteiten op het programma. 

Romeinse leven
Het leven langs de Limes, de grens van het Romeinse Rijk, biedt veel kansen. Er wordt gebouwd en er wordt gehandeld. De lokale economie bloeit. Is de inheemse bevolking daar blij mee? Dat niet. Zij spreken over slavernij. Aldus de Romeinse politicus Plinius. De Romeinse historicus Tactius doet er nog een schepje bovenop: 'Hier kom je alleen indien het je vaderland is'.
Gelukkig denken de Romeinen van Legio Secvnda Avgvsta er heel anders over. Zij komen elk jaar naar Archeon voor het Romeins Festival. Dit jaar staan de eerste twee weken van augustus helemaal in het teken van de Romeinen!

Romeins leger
Er zijn een heleboel Romeinse officieren, soldaten en hulptroepen. Mét een compleet legerkamp en heel veel Romeinse spullen. De Romeinse legionairs zetten een groot kampement neer met officiersverblijven en legertenten. Een groep Kelten heeft een 'eigen' onderkomen. Zij dienen bij de Romeinen, maar behouden hun eigen cultuur. De soldaten geven dagelijks demonstraties in de arena. Zij presenteren hun vaardigheden in hun kamp. Lees meer ›

Romeinse burgers
Vrouwen moeten vaak in hun eigen onderhoud voorzien. Zij werken als schilder, als caféuitbater, als vroedvrouw en zelfs als gladiator. Sommige vrouwen hebben geluk: zij komen uit een rijke familie. Tijdens het festival worden ambachten gedemonstreerd, er worden vaardigheden getoond en er is een hospitaal en eethuis.

  Archeon
 • Archeonlaan 1
 • 2408 ZB Alphen aan den Rijn Nederland
 • 0172 447 744
 • www.archeon.nl

NIEUW: Sterke Botten bij CORPUS

NIEUW: Sterke Botten
In het interactieve gedeelte na de ‘reis door de mens’ kunnen bezoekers vanaf dit jaar onder meer kennis maken met ‘Sterke Botten’, een leerzame belevenis die op interactieve wijze het belang van sterke botten gedurende je hele leven onder de aandacht brengt. ervaart Sterke botten worden vaak vergeten als we het hebben over een gezonde leefstijl, terwijl ze juist erg belangrijk zijn voor ons lichaam. Sterke botten helpen om je leven lang alle gewone dagelijkse dingen te doen, zoals rechtop zitten, lopen, fietsen, sporten en werken!

Over CORPUS
Ons lichaam is de basis van alles, maar hoe werkt dit ingenieuze CORPUS eigenlijk? Maak in het 5D harttheater een duizelingwekkende reis als rood bloedlichaampje en ontdek in de hersenshow de spectaculaire werking van het menselijk brein. Hoe reageren de darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Het antwoord op deze en duizenden andere vragen vind je tijdens de ontdekkingstocht voor jong én oud bij CORPUS 'reis door de mens'.

Wie 's werelds meest unieke en interactieve attractie CORPUS binnenstapt, maakt op originele en informatieve wijze een spectaculaire 'reis door de mens'. In het 35 meter hoge lichaam voert de reis je langs waanzinnige 5D-orgaantheaters om uiteindelijk te eindigen in de hersenen. Test spelenderwijs je gezondheid en bewustzijn als het om je eigen CORPUS gaat in de Medische Infotheek. CORPUS is educatie, veel bewegen, verantwoord eten en gezond leven!

Lees meer ›

bodyworlds

Hoge kortingen op minimaal 30 topuitjes

archeon

Met je e-tickets direct naar binnen

plopsa

Actie loopt van 30 maart 2017 t/m 31 oktober 2017

wildlands

Sparen met verpakkingen van 13 merken