Parken in de spotlight!

Ontdek de grote verhalen van Nederland in Madurodam!
In Madurodam beleef je spelenderwijs waar een klein land groot in is. In het 365 dagen per jaar geopende themapark is veel te zien en vooral heel veel te doen. Stap in de schoenen van DJ Armin van Buuren en mix een beat bij de DJ Tafel, leer vliegen op Schiphol en laad een schip met containers in de haven van Rotterdam. Door samen de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen komt ons land niet onder water te staan. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de overdekte voetbalattractie Zo Groot Is Oranje en ontdek hoe de oranjegekte is ontstaan.
Lees meer ›

Ga op de foto met de echte cup van 1988 en probeer zelf diverse voetbalskills in de interactieve skillzone. Bezoek ook het Hof van Nederland, een multi-zintuigelijke ervaring waar bezoekers deelnemen aan de Eerst Vrije Statenvergadering in 1572 en de spanning ervaren van dat belangrijke moment in de Nederlandse geschiedenis. Ook uitrazen in de grote speeltuin behoort tot de mogelijkheden. Tot slot kun je natuurlijk een digitale 3D kopie laten maken in de Fantasitron om thuis nog een mini-versie van jezelf te bestellen. Een blijvende herinnering aan een fantastische dag in Madurodam.

Contact
Madurodam
George Maduroplein
12584 RZ Den Haag
Nederland
Telefoon: 070 416 2400

Bestel je kaartjes

Spring op de tong!
In CORPUS beleef je in 55 minuten een spectaculaire 'reis door de mens'. Dat is uniek in Nederland, zelfs in de hele wereld. Nergens anders krijg je zo'n bijzonder doorkijkje in het functioneren van de mens. Je leert hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Veel bewegen, Verantwoord eten en Gezond leven, dat is het motto van CORPUS!
Begeleid door een audiotour, beschikbaar in 8 talen (Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans, Italiaans, Russisch en Chinees) beleef je in groepen van maximaal 16 personen de 'reis door de mens'. Lees meer ›

Het is dan net alsof je in je eigen lichaam loopt. Je gaat bij de knie het lichaam in en komt aan het einde van 'de reis' bij de hersenen weer naar buiten. Hierna kun je in je eigen tempo je weg vervolgen door ‘Mijn CORPUS’, het interactieve deel van CORPUS. Hier vind je een schat aan informatie over het menselijk lichaam. Ook kun je hier allemaal leuke testjes doen en uitdagende games spelen. Een gemiddeld bezoek aan CORPUS duurt 2 ½ uur. 
CORPUS werkt met tijdsloten dus reserveer op tijd! Adviesleeftijd vanaf 8 jaar, minimumleeftijd 6 jaar.

Contact
CORPUS 'reis door de mens’
Willem Einthovenstraat 1
2342 BH Oegstgeest
Nederland
Telefoon: 071-7510200

Bestel je kaartjes

Het avontuur door de tijd
Ga mee héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers. Stap ook eens in een echte boomstamkano en bekijk ook het leven van de eerste boeren. Kom héél dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet even bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet alvast de pijl in de roos of word tot ridder gelagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer.
Lees meer ›

De hutten, huisjes en gebouwen hebben ooit allemaal in ons land gestaan. Bezoek ook het Archeologiehuis waar allemaal échte vondsten liggen en waar je zelf ook actief mee kunt doen. Dagelijks is er een afsluitend gladiatorengevecht in de Arena.
Beleef deze familiedag terug in de tijd!

Contact
Archeon
Archeonlaan 1
2408 ZB
Alphen aan Den Rijn
Nederland
Telefoon: 0172 447 744

Bestel je kaartjes